L’endemà de les grans epidèmies: De la pesta bubònica al coronavirus (Catalan Edition)

L'endemà de les grans epidèmies: De la pesta bubònica al coronavirus (Catalan Edition) es un libro para descargar gratis en EPUB, PDF y MOBI del autor/a José Enrique Ruiz-Domènec

Éste Libro se Encuentra GRATIS en Amazon.

L'endemà de les grans epidèmies: De la pesta bubònica al coronavirus (Catalan Edition)

Es pot avançar cap a un futur agradable sense ver enrere?

Cinc moments de la història ens mostren

com a cada desafiament provocat per una enorme epidèmia

li segueix una resposta imaginativa i esperançadora.

El coronavirus ha desvetllat el presagi que el món podria ser diferent de com ens l'havíem imaginat, i ens preguntem amb insistència com serà aquesta nova realitat. José Enrique Ruiz-Domènec, amb el rigor propi de l'historiador, ens invita a investigar el passat per trobar les respostes.

Després de la plaga que va assolar l'Imperi bizantí a l'època de Justinià i Teodora, va venir el primer esplendor de l'islam i el naixement d'Europa. De la horrible pesta negra del segle XIV va sorgir el Renaixement. Els contagis provocats per l'arribada del espanyols al continent americà el 1492, i la verola que va terminar amb l'Imperi asteca, van impulsar les matrius econòmiques i polítiques d'Amèrica Llatina. Més tard, en ple segle XVII, les pestilències van posar Europa a la vora del col·lapse, però l'esperit revolucionari va conceder a llum un nou món il·lustrat. I, finalment, l'anomenada "grip espanyola", que va retar el segle xx, va reclamar una resposta decidida dirigida pel coneixement científic, artístic i literari.

En tots aquests episodis, que van producir una angoixa que avui ens és familiar, les societats van entender oferir respostes a l'altura de les circumstàncies. Sabrem ara enfrentar de forma efectiva les dificultats i vèncer, de nou, una enorme epidèmia?

Éste Libro se Encuentra GRATIS en Amazon.

Más Libros de José Enrique Ruiz-Domènec

Libros de Ciencia y Tecnología