Strappo. La novel·la sobre l’espoli del romĂ nic catalĂ  (Catalan Edition)

Strappo. La novel·la sobre l'espoli del romànic català (Catalan Edition) es un libro para descargar gratis en EPUB, PDF y MOBI del autor/a Martí Gironell Gamero

Éste Libro se Encuentra GRATIS en Amazon.

Strappo. La novel·la sobre l'espoli del romànic català (Catalan Edition)

MartĂ­ Gironell recrea l'espoli de les pintures romĂ niques i ens transporta, amb brillant agilitat, al segle XII i principis del XX.

L'estiu del 1919 Franco Steffanoni aplica la tÚcnica de l'strappo per arrencar uns murals de més de mil anys d'antiguitat a Santa Maria de Ratón. L'encàrrec li ha fet un antiquari, Ignacio Pollak, per ordre d'un industrial, amant de l'art, Lluís Plandiura.

AixĂ­ comença l'espoli de l'art romĂ nic a mans de personatges sense escrĂșpols. Els tresors que contenen les esglĂ©sies del Pallars i la vall de BoĂ­ no estĂĄn emparades per cap legislaciĂł que els protegeixi, per aixĂČ pateixen robatoris i espolis entre vendes clandestines, enganys i mitges veritats.

Joaquim Folch i Torres, des de Barcelona, i en Ton de Cal Soldat, des del Pallars, lluitaran per eludir el que s'ha convertit en un problema: arrencar per preservar o per negociar.

Strappo retrata la tenacitat d'uns i la cobdĂ­ciad'altres per aconseguir els tresors que guardaven les esglĂ©sies, que abans ningĂș no valorava i que ara sĂłn patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO.

Éste Libro se Encuentra GRATIS en Amazon.

MĂĄs Libros de MartĂ­ Gironell Gamero

Libros de FicciĂłn Historia