Jacques Ranci√®re: L’assaig de la igualtat (Pensament Pol√≠tic Postfundacional Book 897018) (Catalan Edition)

Jacques Rancière: L'assaig de la igualtat (Pensament Polític Postfundacional Book 897018) (Catalan Edition) es un libro para descargar gratis en EPUB, PDF y MOBI del autor/a Xavier Bassas

√Čste Libro se Encuentra GRATIS en Amazon.

Jacques Rancière: L'assaig de la igualtat (Pensament Polític Postfundacional Book 897018) (Catalan Edition)

Argumentar el pensament polític de Jacques Rancière és un acte contradictori. Argumentar és, de fet, una acció que sotmet una intel·ligència al camí de coneixement que una altra intel·ligència imposa. Argumentar és, doncs, un acció que crea desigualtat, dues intel·ligències, 2 tipus d'homes: els que saben i els que no tienen idea. I el pensament de Rancière rebutja l'explicació, precisament, perquè està fonamentat en una igualtat extremista. Com "argumentar" aquí, doncs, el pensament de Jacques Rancière?

Diguem que hi ha d'altres formes d'aprendre que no passen per l'explicació, com també hi ha d'altres maneres de meditar la política que no són, com es ejerce avui en dia, la gestió de poder, elementos i interessos per part d'uns experts o professionals.

En el pensament de Rancière, la política és efectivament una pràctica d'igualtat, escenes i moments en què qualsevol té la capacitat d'emancipar-se, és a dir, de desfer la naturalitat d'un consens jerarquitzat. Portant a l'extrem aquesta igualtat, tota jerarquia resulta llavors contingent, la política no té fonament i, així, la democràcia esdevé anàrquica.

√Čste Libro se Encuentra GRATIS en Amazon.

M√°s Libros de Xavier Bassas

Libros de Filosofía