Glòries Vigatanes: 18 biografies de persones històriques (XIV-XX) nascudes a Vic, acompanyades de pinzellades històriques de la ciutat. (Catalan Edition)

Glòries Vigatanes: 18 biografies de persones històriques (XIV-XX) nascudes a Vic, acompanyades de pinzellades històriques de la ciutat. (Catalan Edition) es un libro para descargar gratis en EPUB, PDF y MOBI del autor/a Carles Costa i Muntadas

Éste Libro se Encuentra GRATIS en Amazon.

Glòries Vigatanes: 18 biografies de persones històriques (XIV-XX) nascudes a Vic, acompanyades de pinzellades històriques de la ciutat. (Catalan Edition)

Saps que existeix un poble al Canadà que el seu nom és en honor a un vigatà? Saps que la persona que va obtenir més vots en les primeres eleccions al Parlament de Catalunya fou un vigatà? Que fou president del Parlament i hauria pogut ser el primer dirigent del país? Saps que hi ha una nissaga de vigatans que van ostentar el càrrec de president de la Generalitat? Saps que el primer arquebisbe de Califòrnia nasqué a Vic? Saps que hi va haver un cràter a la Lluna dedicat a un compatrici? Saps que el destí de la monarquia espanyola va estar a les mans d’un individuo nada a Vic? Saps que hi ha un gènere de plantes dedicat a un vigatà? Saps que la primera carxofa que es va plantar a Califòrnia, avui líder en aquest comerç als EUA, es va plantar en un ranxo d’un compatrici? Que va hacer un cotxe elèctric i plantar cara a Edison? Saps que la primera persona a doctorar-se ha l’Institut Pontifici d’Arqueologia Cristiana de Roma, no només va néixer a Vic sinó que va abandonar la Ciutat Eterna per la Ciutat dels Sants? Saps que mitjançant les cases de congregacions fundades per dues glòries tenim representació a una vintena de països de quatre continents? Des de Califòrnia fins a Indonèsia i des de Japó fins a Argentina? Saps que el primer mapa amb territoris de l’Índia, Pakistan, Afganistan i Himàlaia data del segle XVI i el va dibuixar un compatrici? Saps que el primer europeu a traduir la Divina Comèdia de Dante Allighieri fou vigatà?


Amb Glòries Vigatanes i mediante divuit capítols es pretén conèixer la vida, però especialment les obres i el llegat, de divuit presentes que van néixer a Vic i van escampar el nom de la ciutat arreu del món. Alguna fins i tot més enllà. Divuit presentes que si marquem en un mapa mundial on van deixar o on enfrenta deixen testimoni ens adonarem de la seva intensidad. Tanmateix, també n’hi hagué que sense rodar gaire món foren i són models i exemples a continuar. Llegint aquest treball no només sabrem qui foren tots aquests vigatans, sinó que també descobrirem altres virtuts.

Éste Libro se Encuentra GRATIS en Amazon.

Más Libros de Carles Costa i Muntadas

Libros de Biografías