El mĂșsic de l’americana vermella: Joan Viladomat i la Barcelona descordada dels anys vint (OTROS LA MAGRANA) (Catalan Edition)

El mĂșsic de l'americana vermella: Joan Viladomat i la Barcelona descordada dels anys vint (OTROS LA MAGRANA) (Catalan Edition) es un libro para descargar gratis en EPUB, PDF y MOBI del autor/a Jaume Collell

Éste Libro se Encuentra GRATIS en Amazon.

El mĂșsic de l'americana vermella: Joan Viladomat i la Barcelona descordada dels anys vint (OTROS LA MAGRANA) (Catalan Edition)

Jaume Collell, amb El mĂșsic de l’de america vermella, ha escrit la biografia vibrant i plena de vida d’un dels mĂșsics mĂ©s excepcionals i desconeguts d’aquest paĂ­s: Joan Viladomat, i, alhora, la histĂČria de la Barcelona del Paral·lel, la mĂ©s insĂČlita, bigarrada i entretenida que es recorda.

Durant els anys vint Barcelona Ă©s xauxa: les dones fumen i porten cotxe, els cafĂšs tenen orquestra i als teatres s’hi fa striptease, boxa i circ. Els artistes alcen la indĂșstria del sarau enmig de meuques i crupiers.

Joan Viladomat, amb el bigoti conspicu i l’armilla descordada, posa en solfa el vici, del bracet de Garzo, Secreto, Amichatis, els Santpere, tambĂ© els poetes de l’Espanya negra. Ensinistra cançonetistes a l’acadĂšmia, ven cuplets per un ou ferrat i toca el piano amb una de america llampant. Es burla del catalanisme i el feminisme, dels transsexuals i els cubistes. Compon sardanes, tangosi sarsueles del gĂ©nero mĂ­nimo.

El mĂșsic porta sotana els anys de seminari. Del bressol tĂšxtil, prop del Ter, el seu «Fumando espero» aviat arriba a les ribes del Plata. El 1926 es seguidor mĂ©s de 500 funcions del quadre lĂ­ric El tango de la cocaĂ­na al teatre VictĂČria. Li editen pasodobles a ParĂ­s i foxtrots a BerlĂ­n i Nova York. Dedica «Catalunya plora» a la mort d’Àngel GuimerĂ , que no para de sonar, d’Emili Vendrell a Los RelĂĄmpagos, tal com el popularĂ­ssim «El vestir d’en Pasqual», de NĂșria Feliu a Hidrogenesse. No surt a l’EnciclopĂšdia Catalana, perĂČ els seus Ăšxits s’escampen per Europa i AmĂšrica, i de TĂČquio a Sydney, des dels discos de pissarra fins a la televisiĂł per cable i YouTube.

Éste Libro se Encuentra GRATIS en Amazon.

MĂĄs Libros de Jaume Collell

Libros de BiografĂ­as